FC Nordsjælland

 
05-06-2007
Danske fodboldklubber

FC Nordsjælland er en dansk professionel fodboldklub, der spiller i Danmarksturneringens bedste række Superligaen. Klubben har hjemmebane på Farum Park i Farum. Klubben hed tidligere Farum Boldklub.

Farum BK blev skabt i 1992 bl.a. på initiativ af i Farum kommunes daværende borgmester Peter Brixtofte og rykkede op gennem rækkerne i Danmarksturneringen, bl.a. takket være en stærk kommunal støtte. Peter Brixtofte blev senere dømt for ulovligt at have kanaliseret kommunale midler over i klubben.

I sæsonen 2001/2002 rykkede Farum BK op i Superligaen og vandt året efter bronze i klubbens første sæson i den bedste række, hvor den ukonventionelle træner Christian Andersen stod i spidsen for holdet.

Året efter skiftede klubben navn til FC Nordsjælland, bl.a. for at slippe af med det dårlige ry klubben fik pga. Brixtofte-sagen. Den negative stemning forplantede sig også til banen, hvor holdet lå i nedrykningsfare gennem hele sæsonen 2003/2004. Christian Andersen blev fyret og Johnny Petersen sat ind på posten som cheftræner. Det lykkedes lige akkurat klubben at undgå nedrykning og i næste sæson fik Johnny Petersen skabt et godt ungt hold, som fik en fin placering i ligaen. På holdet spillede profiler som Mads Junker, Anders Due og Henrik Eggerts

På trods af dette fik Johnny Petersen ikke forlænget sin kontrakt i sommeren 2006 og blev afløst af sin hidtige assistenttræner Morten Wieghorst.

 
 
Find information om: guide forum Alt om portal tips fodbold
(Hovedkategori: Fodboldleksikon)