Liverpool F.C.

 
05-06-2007
Engelske fodboldklubber

Liverpool F.C. er en engelsk fodboldklub fra Liverpool - ofte blot kaldet Liverpool. Den engelske traditionsklub er det hold, der har vundet det engelske mesterskab flest (18) gange. Desuden er det blevet til 1 UEFA Champions League titel i 2004/2005, og 4 pokaler i forløberen, der hed Mesterholdenes turnering, 7 FA cups, 7 Liga cups, 14 Charity Shields, 3 UEFA cups og 3 europæiske super cups. Klubben trænes i øjeblikket af Rafael Benitez, der også var manden der førte klubben til succes i Champions League.

Liverpool F.C. blev grundlagt 15. marts 1892 af John Houlding, ejeren af Anfield. Everton havde indtil da havde haft hjemmebane her, men flyttede pga. utilfredshed med lejeprisen, og derpå oprettede Houlding en ny klub for fortsat at kunne udnytte sit stadion. To år senere blev Liverpool optaget i den nationale turnering, Football League (i øvrigt samtidig med Arsenal).

Anfield stadion på Anfield Road i bydelen Anfield har været klubbens stadion gennem alle årene. Den har plads til 45.362 tilskuere, og The Kop er det mest berømte afsnit på Anfield, hvor de mest entusiastiske tilhængere har plads. Herfra sættes der gang i de imponerende (og skræmmende, hvis man hører til udeholdet) råb og frem for alt sange til støtte for holdet. Den ultimative Liverpool-slagsang er "You´ll Never Walk Alone", og den suppleres af f.eks. "Fields of Anfield Road" og "Liverbird Upon My Chest". Mange afdøde inkarnerede fans har i årenes løb fået spredt deres aske ud over Anfield.

Imidlertid er Anfield ved at være noget slidt, og bystyret har givet tilladelse til opførelsen af et nyt og større stadion i Stanley Park ikke så langt fra Anfield. På grund af økonomiske vanskeligheder trækker opførelsen dog ud, og den oprindeligt planlagte invielse i 2007 kan ikke nås.

 
 
Find information om: forum portal guide Alt om tips fodbold
(Hovedkategori: Fodboldleksikon)