Real Madrid

 
05-06-2007
Spanske fodboldklubber

Real Madrid er en spansk fodboldklub, stiftet 6. marts 1902 som Madrid Foot Ball Club. 29. juni 1920 gav kong Alfonso 13. klubben lov til at kalde sig ’kongelig’, og siden da har klubben heddet Real Madrid.

Madrid FC var en udløber af to madrilenske klubber, som hver især havde en ganske kort levetid. Først var der "New Foot-Ball Sky", men nogle af medlemmerne brød ud og dannede "El New Football-Club", som siden blev til "Madrid Football Club". Den 6. marts 1902 blev man enige om spillerdragt, som skulle være en spansk udgave af The London Corinthians: Hvid trøje og shorts, blå strømper og et lilla bånd på hvert ærme. Baglokalet i Al Capricho, en butik ejet af Padrós-brødrene, tjente som klubhus, og når der var kamp spankulerede spillerne over til græsområdet ved Plaza de Toro.

Den første rigtige træner, som dog selv spillede på holdet, var englænderen "Arthur Johnson". Johnson moderniserede det madrilenske fodboldspil, som på det tidspunkt var noget anarkistisk. Johnson havde fire principper, som han forsøgte at føre ud i livet. For det første syntes han, at ethvert hold skulle have en træner. det var han jo selv. For det andet, og det var det nye, var han af den overbevisning, at spillerne altid skulle spille i de samme positioner på banen. Den kaotiske stil, som Johnson indtil da havde observeret, mente han simpelthen ikke var "fodbold". Hans tredje princip dikterede, at spillerne skulle være mere effektive, når det gjaldt genoptagelse af spillet, når bolden fx gik i mål eller ud over sidelinjen. Gængs praksis havde ellers været, at når der var afbrydelser i spillet, var der tid til en smøg, en kop kaffe eller måske en drink. Det var heller ikke mente Johnson med rette, "Fodbold". Det fjerde, var nødvendigheden for et godt kombinationsspil. Aflevere, holde bolden i spil, udnytte hullerne i modstanderens forsvar og dén slags ting. Det syntes Madrilenerne til at begynde med var noget underligt noget.

Klubben har flere kælenavne blandt andet Los Merengues (Marengsene) og Los Blancos (De hvide).

Flere af Danmarks største fodboldstjerner, Henning Jensen (1976-1979) og Michael Laudrup (1994-1996), har spillet for Real Madrid. Laudrup kom fra arvefjenden FC Barcelona, men klubbens fans tog vel imod ham. Thomas Gravesen ankom til klubben i 2005 fra den engelske klub Everton FC

 
 
Find information om: fodbold guide tips forum portal Alt om
(Hovedkategori: Fodboldleksikon)